fredag den 27. juli 2018

Tim Holtz hus "Julehus 1"

Så er projekt julelandby gået i gang og jeg har ladet mig kraftig inspirere af Anette Green som kommer fra Florida og som er super sej til at lave Tim Holtz huse.
 
Jeg har brugt følgende huse og tilbehørs dies:
Lille basis hus
Stort basis hus
Village Bell tower (tilbehør)
Village Rooftofs (tilbehør)
Village Manor (tilbehør)

Det første jeg har gjort er at stanse en masse dele ud i de ønskede farver.
 Så har jeg skåret strimler ud i 1 inch, hvilket passer med mit 6 mm tape og som du kan se har jeg valgt at lave en kant i grå for at lave en sokkel. Jeg har sværtet karton strimlerne på den ene side, og den side vender nederst, men også kanterne på huset, så der ikke er noget hvidt.
 
 Så har jeg sat hver enkelt strimmel på og skåret til så det passede med kanterne, vinduer og dør og jeg har sat husblas på alle vinduerne som ruder, inden jeg samlede det.
 Taget og tagstene har jeg også sværtet og skåret til - og i forhold til mit første hus, så er dette meget nemmere og giver et langt bedre resultat at, at man sætter delene på før man samler.
 En god kniv er uundværlig til dette projekt, så man kan skære helt til kant og specielt ved vinduerne er den god.
 Hvis du ønsker at der skal lys op i tårnet, så skal du skære hul til det, det kom jeg først i tanke om da det hele var samlet.
 Toppen af midtertårnet er lidt svær at samler, men delene passer sammen, men jeg vil anbefalde at man lige ser Tim Holtz´Youtube video inden man går i gang.
 Pyhaa så langt så godt...nu med vinduere og tag.
 Nåhh, men så til tårnet. Kirken har et firkantet klokke tårn og det har jeg brugt her, hvor jeg har samlet 2 af hver (både tag og tårn) og derved lavet en 8 kant  - man kan sagtens lave en 6 kant.
Tag er der også sat på, og der er jeg lavet hver enkelt side af gangen.
  
 Tårnvægget har jeg skåret 6 dele ud og lavet hver mur og efterfølende skåret vinduerne til. Jeg vil anfalde beholde de papstykker som sidder i vinduerne på, da det jo klistre lidt.
 Som du kan se her på billedet hænger der noget væg inden i vinduet, så jeg har skåret dem alle til med en kniv og sat husblas på vinduerne, som ruder, inden jeg samlede det.
Den lille krans har jeg lavet ved at lime små grangrene på en af de runde vinduer.
Selve punchen er en Martha Stewart og har efterhånden nogen år på bagen. 

 
 
 
 Spidsen af tårnet har jeg brugt en viser fra et ur, som jeg havde liggende.
 Trappestene, der har jeg brugt de små firkanter man får fra vinduerne - de er perfekte som mursten, så gem dem endelige.
 
 Jeg har limet dem på, med lidt afstand i mellem som fuger, så har jeg strøjet et tyndt lag Gesso på og ladet det tørre og til sidst har jeg sværtet det let og renset fugerne og jeg er vild med resultatet :O)
 
 Granbuskene har jeg lavet af de samme grangrene som før, men sat 2 sammen for at de kom til at ligne en busk også har jeg sat små bitte røde prikker på med Nuvo Drops.
 
 
 
 Og endnu en gang det færdige resultat, der mangler stadig "haven" eller den platform det skal stå på, men da jeg skal bruge mine huse til landsby, så kommer der først senere i projektet.
Men der er mulighed for at sætte fake fyrfadslys i - og man kan jo lave huller i sin platform, så man kan få huset til at stå fast på den. Jeg er dog ved at udtænke hvordan jeg får el lys i.
 Tak fordi du kiggede med, håber du får lyst til at komme igang med at lave små huse.

Ha´en dejlig kreativ dag
Lee / Kreahyggeri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar